„Бесмртниот полк“ маршира низ Москва – Путин предводи милион луѓе (ВИДЕО)

Во Москва во моментов се одржува традиционалната прошетка „Бесмртен полк“, а оваа години во неа учествува и делегација од Србија.

Колоната по обичај ја предводи рускиот претседател Владимир Путин, а се очекува во прошетката да присуствуваат милион луѓе.