Да задоцнела секунда, момчето би било мртво: Поради брзата реакција оваа жена ја сметаат за херој (ВИДЕО)

Возачот Саманта Кол е наречена хероина поради потегот при возење на училишен автобус во Њујорк.

Автубост полека запрел, а ученик се подготвувал да излезе. Кога автобусот застанал, а ученикот тргнал кон излезот, Колова го зграбила за ранецот и го запрела.

Веројатно со тоа му го спасила животот, бидејќи воочила неодговорен возач на автомобил кој брзал покрај автобусот. Погледнете ја драматичната снимка:

Видеото погледнете го тука.