Некогаш владееше со најголемата земја на светот – вака денес изгледа последниот престдедател на СССР

Поранешниот лидер на Советскиот сојуз Михаил Горбачов се појави денеска на воената парада во Москва, по повод Денот на победата.

Горбачов видно остарел, а очигледно има проблеми и со движењето. Поради тоа му помагаа две момчиња, веројатно телохранители.

Погледнете како изгледа: