Путин: Терористите во Сирија беа поразени со помош на Русија

Добар дел од екстремистите во Сирија се поразени благодарение на Русија во Дамаск во борба против тероризмот, изјавил денес претседателот на Русија, Владимир Путин.

„Вистинските резултати во борба против меѓународниот тероризам остварени се во Сирија. Во многу аспекти, поради сеопфатната помош на Русија на легитимната сириска влада”, рече Путин во главниот град на Киргистан, Бишкек.