Топлотниот бран буквално ги свари школките на брегот на Северна Калифорнија


Поради топлотниот бран во Калифорнија,  школки се сварија на сонце, пренесува СНН.

“Кога се приближив до теренот, веднаш видов стотици мртви школки”, рече биологот Џек Сонс од природниот резерват на Бодена, додавајќи дека подоцна открила дека се работи за многу поголем помор и има десетици илјади мртви школки на брегот на Северна Калифорнија.

Кога се доближила имало многу школки отворено, што значи дека угиале, но имало и такви кои се уште биле затворени што значи дека се живи.

Калифорнија доживеа рекорден пеколен бран, со тепмператури до 38 степени.


Оставете коментар