Фотографија од прв училишен ден која го растажи светот – внимателно го слушаат учителот, а околу нив е пустош

Во разрушена зграда, каде и она малку што останало се заканува дека ќе се сруши, дечиња одат на училиште и под будно око го следат учителот што зборува.

Неверојатна глетка од разорениот Јемен од војната, снимил фотограф од агенцијата АФП.

Училиштето во тој град е уништено при воздушните напади на силите на просаудиската влада.

Фотографијата според наводите на агенцијата, настанала на 3. септември, првиот училишен ден во Јемен, а бидејќи се проширила на интернет, многумина истакнале дека е страшно низ што се децата поминуваат во воените подрачја.

Loading..