Чудо во Нотр Дам – се изгорело во страшниот пожар, само ова останало недопрено

Познатите витражи од Нотр Дам сепак го преживеале катастрофалниот пожар во оваа катедрала, и покрај првичната информација дека се уништени.

Стаклените прозори стари 800 и 900 години останале недопрени во пожарот кој беснееше во поголемиот дел од познатата црква.

-На основа на тоа што го видов витражите не се оштетени, прозорите се од 12 и 13 век и понатаму се таму – рекол портпаролот на катедралата Андре Фино.

-Ова е чудо, сега ни е малку полесно – рекол тој.

Покрај тоа неоштетени останале и оругилите.


Оставете коментар