Лидерот на Египќанската десница, Демир Далип до Палмер: „Македонија има политички затвореници, кои децата не си ги виделе со години“

Објавуваме колумна од лидерот на Египќанската десница, Демир Далип, на чиј текст не остана рамнодушен ниту…

Како бе, срце не ви плаче да си го гледате народот да ви чепка по канти, да ги гледате децана у училници со ќумбе на дрва…?

До редакцијата на порталот Дневно.мк пристигна писмо од читател, кој се претставува како личност со име…

МЛАД, АМБИЦИОЗЕН, ЕНЕРГИЧЕН И СО МНОГУ ЉУБОВ КОН ПРОФЕСИЈАТА

Бојан Ѓорѓиов е Одделенски наставник од Основното општинско училиште Тодор Јанев во Чашка- кој предава во…

Став на Мирче Костадинов: Другари и другарки, не оставајте го Павлета

Многу често ми се случува да се запрашам кој ве турна во “револуција’’ бе дечки?  И…

Колумна: „Молкот на МВР значи одобрување, молкот на исчезнатите предупредување“

Дојде некое чудно време во Македонија. Започна некоја чудна ера на фамозни исчезнувања, на фалични делови…

Колумна на Ивица Алексовски: Кумановските денови на трагедијата „Умреја батко Ѓорѓија“

КУМАНОВСКИТЕ ДЕНОВИ НА ТРАГЕДИЈАта/”УМРЕЈА БАТКО ЃОРЃИЈА”/ ФАШИЗАМ е и к’д едни ПЛАЌАВ ПАРКИНГ, а други се…

Колумна: „Учи синко факултет, за да не те боли кога нема да те вработат“

Живееме во држава со изместени вредности, во свет, во кој постапката за вработување и средување на…

Колумна: Уште колку деца треба да изгубиме за Филипче да поднесе оставка и да понесе одговорност?

Здравството пропаѓа. Децата ни паѓаат како гнили круши. Скопјани се гушат како да лежиме врз нафтена…

Колумна: Носталгија за полициските денови на градоначалникот на Ранковце

Се сеќаваме на времето кога Ивица Тошевски беше полициски службеник, и кога како чорапи ги менуваше…

Колумна на Ивица Алексовски: „Шајчев трон“

ШАЈЧЕВ ТРОН Пратејќи гу кумановску синхронизацију на локалну ТВ, на актуелан ВЕНЕЦУЕЛСКИ председнички РАТ-МАДУРО-ГВАИДО, што у…

„ФУСНОТА ЗВАНА КЕЦ“ – Колумна на Ивица Алексовски

Колумна на Ивица Алексовски, која ви ја пренесуваме во целост, без интервенции, се со цел да…

За да продаваш пипер на пазар треба лиценца – за да продадеш име на држава што треба?!

Наидовме на интересен статус на една од најпопуларните социјални мрежи, Фејсбук. „За да продаваш пипер на…