Home Актуелно Црвен картон од УЕФА за Грција: Кратенката МКД е во согласност со Преспанскиот

Црвен картон од УЕФА за Грција: Кратенката МКД е во согласност со Преспанскиот

0
Црвен картон од УЕФА за Грција: Кратенката МКД е во согласност со Преспанскиот

УЕФА ја одби жалбата на Грција, официјално испратена преку грчкиот министер за спорт во која се спореше употребата на кратенката МКД од страна на македонската фудбалска репрезентација на актуелното Европско првенство во фудбал.

УЕФА во одговорот на протестното писмо посочува дека го следи примерот на другите спортски институции и дека го користи кодот МКД од Меѓународната организација за стандардизација што е во согласност со член 1 параграф 3 од Договорот од Преспа.

Европската фудбалска федерација исто така наведува дека нема да дозволи европскиот фудбал да стане платформа на која ќе се пренесуваат политички пораки.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Дневно