Home Актуелно Правеле журка за положен испит во стан – ќе платат казни по 2.000 евра

Правеле журка за положен испит во стан – ќе платат казни по 2.000 евра

0
Правеле журка за положен испит во стан – ќе платат казни по 2.000 евра

28 лица заработиле кривични пријави затоа што правеле забава спротивно на здравствените протоколи. Обвинетите, на возраст од 20 и 21 година на 21 мај годинава славеле положување на испит по анатомија во стан на улица Славејко Арсов. Со тоа постапиле спротивно на прописите со кои се определени мерки за спречување на корона вирусот, а со кои се забранува групирање на прослави и други собири заради заштита на здравјето на граѓаните.

Поради тоа надлежниот обвивнител до Кривичниот суд Скопје поднел предлог за парични казни за сите обвинети од по 2.000 евра во денарска противвредност.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Дневно