Home Спорт Се огласи УЕФА за реакциите на фудбалерите: Престанете, ќе казнуваме

Се огласи УЕФА за реакциите на фудбалерите: Престанете, ќе казнуваме

0
Се огласи УЕФА за реакциите на фудбалерите: Престанете, ќе казнуваме

По неколкуте реакции на фудбалери на напитоци на спонзори, се огласи со реакција и УЕФА. Оттаму побараа од сите 24 репрезентации да престанат играчите да ги тргаат стратешки позиционираните напитоци на спонзорите.

-Тоа е важно бидејќи заработката од спонзорите е важна з натпреварувањето и европскиот фудбал. Спонзорите се неоходни за да се осигура развојот на фудбалот во цела Европа. Никогаш не ги казнуваме директно играчите, тоа го правиме преку фудбалските сојузи и тие се обврзани да ги почитуваат правилата на натпреварувањето, вели директорот на натпреварувањето Мартин Кален.

Тој додава дека ги разбира играчите како Погба кои тоа го прават од религиозни причини.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Дневно